Солана: Блокчейнът на SOL може да достигне милиони потребители

В интервю за канала на Token Terminal в YouTube, Яковенко изрази увереността си във възможностите на Solana да задоволи глобалните изисквания на блокчейн.

Според Яковенко, Solana има потенциал да отговори на световните изисквания, благодарение на изобилието от инфраструктура за пропускателна способност в центровете за данни.

Той посочва, че вече са достъпни един гигабит безплатно и цената на един терабайт за изходяща линия е по-малко от един долар, което прави честотната лента изключително достъпна.

Въпреки че Solana вече може да управлява значителен брой потребители, Яковенко признава необходимостта от приложения, които да привлекат по-голяма аудитория.

Според Яковенко, двигатели на растежа като Helium и Hivemapper може да допринесат за разширяване на потребителската база в мрежата Solana. Helium вече мигрира своите IoT устройства към блокчейна на Solana и създава близо един милион IoT горещи точки.

Също така, Hivemapper има за цел да картографира целия свят и вече е картографирала два милиона километра от общо 60 милиона километра.

Към момента на писане на статията, цената на Solana е около 22,28 долара, което показва ръст от приблизително 1,4% през последните 24 часа.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *