Сорос: Кредитната криза може да доведе до загуби за $ 1 трилион

Милиардерът Джордж Сорос прогнозира, че световната кредитна криза може да причини загуби на стойност 1 трилион долара, като определи ситуацията като най-тежката след Голямата депресия, предаде Ройтерс.

„Загубите, които се признават сега, възлизат на 1 трилион долара” от кризата с високоипотечните кредити (subprime), каза Сорос на конференция. Запитан за изчислените от МВФ загуби от тези проблемив кредитния сектор Сорос отговори:. Мисля, че това изчисление е правилно, но е вероятно да продължи да нараства, след като цените на имотите в някои страни, включително САЩ, продължават да са под силен натиск, допълва Сорос.

Милиардерът по-малко се страхува за потенциално отслабване на американската банкова система след действията на ФЕД за повишаването на ликвидността на финансовите пазари и ролята на Резерва спасяването на инвестиционната банка Bear Sterns.

Милиардерът отговаряше на въпроси на репортери, дошили на конференсция, на която се обсъждаше последната му книга „The New Paradigm for Financial Markets: The Credit Crisis of 2008 and What It Means“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *