София и Варна са обещаващи за инвеститорите

Градовете София и Варна са обещаващи за хора, заинтересовани да инвестират в недвижимо имущество в краткосрочен и средносрочен период. Това съобщава британското електронно издание Holidaylettings, предаде БТА.

Според Пропърти сикретс (Property Secrets) ще настъпи „промяна“ далеч от крайбрежията и ски курортите и най-вече в градовете, където повечето хора ще предпочетат да си купят жилище „на зелено“.

Анализаторът Саймън Туидъл обяснява растежа на пазара в страната ни по следния начин: „Това се дължи отчасти на множеството чуждестранни инвеститори там през последните няколко години, благодарение на които финансите в момента вероятно са

малко по-напреднали, отколкото в съседните страни, може би най-напредналите в този регион. Според Туидъл София не е „най-красивото“ място, но съседните планини на юг са предимство.

Неотдавна българският англоезичен вестник „София еко“ съобщи за поскъпване на жилищата от новото строителство в София с 1000 евро на кв. метра, позовавайки се на изследване на консултантската компания Колиърс Бългерия (Colliers Bulgaria). Изданието посочи също, че Националният статистически институт е отчел увеличение на средната цена на жилищата в България със 7.5% за третото тримесечие на годината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *