Софтуерна фирма с офис у нас привлече 41 млн. долара инвестиции 0

Компанията eCommera, която разработва софтуер за електронна търговия, успя да привлече инвестиции в размер на 41 млн. долара. Те ще стимулират разрастването както на цялата фирма, така и на развойния й център в София.

Средствата са част от т.нар. трети рунд инвестиции и са едни от най-големите в своята категория. Водещ инвеститор е компанията Dawn Capital, следвана от ePlanet Capital, Frog Capital, Westcoast Capital, WPP и WTI.

Офисът на eCommera в София е един от най-големите с над 150 служители. Открит е през 2007 г. За последните три години той се е разраснал с 50%. Екипът има съществен принос за това. Именно в София са позиционирани водещите специалисти на компанията, отговорни за разработката и тестването на ключови решения на eCommera, посочва „Технюз“.

„Инвестицията ще стимулира разрастването на компанията във всички локации, вкл. и в България”, коментира мениджърът на eCommera за България Слави Славов, пише Българската агенция за инвестиции (БАИ).

Компанията успешно разработва софтуер, който улеснява вземането на решения и управлението на поръчки при дистрибутори и търговски представителства. eCommera помага на търговците по-добре да разберат какво движи продажбите и растежа на сайтовете за електронна търговия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *