Спад на азиатските пазари

Samsung Electronics, най-големият азиатски производител на потребителска електроника, губеше 3,3% в първите часове на сесията, като поведе спада при технологичните компании. Секторът последва снощното представяне на Уолстрийт, повлияно от това, че Hewlett-Packard Co прогнозира значително по-слаба печалба за второто тримесечие.
Agile Property Holdings Ltd., една от водещите китайски строителни компании, губи 0,8%. Mazda Motor Corp потъна с 6,8%, след като най-слабо печелившата японска автомобилна компания обяви планове за набирането на 232,8 милиарда йени (2,9 милиарда долара) чрез продажбата на нова емисия акции и заеми от банките.
Индексът MSCI Asia Pacific се търгува през по-голямата част от азиатската сесия на негативна територия. През последните 9 седмици индексът бележи истинско рали, като е в най-дългия си позитивен период от декември 2005 насам, заради знаците за подобряването на икономиката в САЩ и залозите, че Китай ще облекчи монетарната си политика. Акциите в индекса се търгуват при съотношение 14,7 пъти печалбите, при 12,6 пъти печалбите на 16 декември, когато ралито започна.
„Виждаме известно прибиране на печалбите, като инвеститорите се оглеждат за следващия катализатор“ – коментира Ангъс Глъски, който контролира 350 милиона долара, като управителен директор на White Funds Management – „Инвеститорите са доста скептични, че ралито ще продължи, без да им се наложи да прескочат още едно препятствие“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *