Спад на акциите на банката Citigroup след по-слаби финансови резултати

Третата по големина американска банка Citigroup Inc. оповести слабо понижение на печалбата за третото тримесечие до 3,26 млрд. долара (или печалба от 1,0 долара на акция) от печалба за 3,27 млрд. долара преди година (или печалба за 1,06долара на акция). Изключвайки еднократнитe разходи/приходи, печалбата на Citigroup беше в размер на 1,02 долара на акция – под средните прогнози на Уолстрийт за печалба от 1,05 долара на акция.

В същото време банката отчете солидно повишение на приходите с 30% до 17,9 млрд. долара от 13,7 млрд. долара преди година, но под прогнозите за приходи в размер на 18,58 млрд. долара.

Citigroup обяви рязко понижение на нетните кредитни загуби с 38% на годишна база до 2,4 млрд. долара и загуби от „лоши“ (необслужвани) заеми в размер на 675 млн. долара спрямо загуби за 1,5 млрд. долара преди година.

Акциите на третата по големина американска банка се понижиха с 1,3% на извънборсовата търговия.

По същото време Johnson & Johnson обяви по-добри от прогнозите финансови резултати, като компанията отчете повишение на печалбата за третото тримесечие до 2,98 млрд. долара (или печалба от 1,04 долара на акция) спрямо печалба за 2,97 млрд. долара преди година (или от 1,05 долара на акция). Изключвайки еднократни разходи/приходи, печалбата на J&J се повиши до 1,36 долара на акция – над средните прогнози на Уолстрийт за печалба от 1,32 долара на акция.

Приходите през третото тримесечие се повишиха до 17,58 млрд. долара от 17,05 млрд. долара преди година и над прогнозите за приходи в размер на 17,45 млрд. долара.

Акциите на Johnson & Johnson се повишиха с 1,4% на извънборсовата търговия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *