Спад на петрола след решението на Иран да продължи преговорите

Цената на петрола регистрира понижение вчера в резултат на продажби след предложението на Иран да продължи с преговорите относно ядрената си програма.

Фючърсите на суровия петрол с доставка през октомври регистрираха понижение от 0.2 долара по време на вчерашната си търговия на щатските пазари до ниво от 73.10 долара за барел.

По време на азиатската си търговия суровият петрол продължи да поевтинява, като загуби нови 0.3 долара до ниво от 72.80 долара за барел с доставка през октомври.

Новината от Иран, вторият по големина производител на петрол сред страните от ОПЕК, намали в известна степен опасенията на анализаторите за задълбочаване на кризата в преговорите с ООН с приближаване на крайния срок от 31 август, поставен на Иран за прекратяване на ядрената програма и намиране на изход от ситуацията.

До голяма степен пазарът се опасява, че Иран може да използва петрола като оръжие срещу налагане на евентуални санкции от страна на ООН.

На фона на спада в цената на петрола ръст отбеляза цената на природния газ. Фючърсите на суровината поскъпнаха с 5.2 цента до ниво от 7.06 долара за ММВtu.

Понижение отбелязаха вчера и цените на златото и останалите метали в резултат на продължаващото поскъпване на долара спрямо останалите основни валути.

Фючърсите на благородния метал с доставка през октомври приключиха вчерашния ден със спад от 1.2 долара до ниво от 628 долара, като по време на азиатската търговия загубиха нови 2.7 долара до ниво от 625.3 долара за тройунция.

Еврото продължи да поевтинява спрямо щатската валута, като към момента единната валута се разменя за малко под 1.2800 долара.

На отрицателна територия приключиха основните азиатски индекси. Японският Nikkei 225 завърши днешния ден с понижение от 0.1% до ниво от 16 163.03 пункта, а корейският KOSPI и тайванският претеглен индекс се понижиха съответно с 0.75 и 0.5% до нива от 1 324.95 и 6 556.33 пункта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *