Спад на промишлените поръчки за стоки с дълготрайна употреба в САЩ

Новите промишлени поръчки за стоки с дълготрайна употреба в САЩ се понижиха през септември с 1,2% на месечна база, съвпадайки с прогнозите и след техен спад с 3,0% през август, показват данни на Търговския департамент на САЩ.

Поръчките за дълготрайни промишлени стоки, без тези за транспортно оборудване се понижиха през септември с 0,4% при прогноза за 0,0% и след спад с 0,9% през предходния месец. Поръчките за промишлени стоки с дълготрайна употреба, без тези за отбраната, отбелязаха спад с 2,0% след понижение с 2,1% през август.

Поръчките за промишлени стоки с дълготрайна употреба, без тези за отбраната и въздухоплаването, се свиха през септември с 0,3% при прогноза за непромяна (0,0%) и след понижение с 1,6% през предишния месец.

Американските промишлени компании все още не могат да преодолеят предизвикателствата, идващи от силния долар и от спада на петролните цени, който оказа доста сериозно негативно влияние главно върху разходите за инвестиции в миннодобивната индустрия и при добива на петрол и природен газ.

Показателно за продължаващата слабост в промишления сектор на САЩ е фактът, че за първите девет месеца на годината поръчките за стоки с дълготрайна употреба се понижиха с 4,6% спрямо същия период на 2014 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *