Спа почивките за Нова година и Коледа – разпродадени като топъл хляб

Очаквам изключителни предизвикателства пред зимния туристически сезон. Това заяви Румен Драганов, председател на Института за анализи и оценки в туризма.

Той посочи, че като продажби на основните пазари в чужбина зимният сезон е в пълен ход. „Продажбите за Коледа и Нова година също са в пълен ход, както и за студентския празник 8 декември. Най-добрите оферти главно в балнео, спа и уелнес курортите ще бъдат изчерпани до края на октомври“, допълни Драганов.

По неговите думи се очертава зимата да бъде с изключително много сняг, предаде агенция „Фокус“. „Този влажен климат, тези дъждове, които виждаме като порои и наводнения, обърнати в сняг, означават проблеми с инфраструктурата, проблеми с тежестта на снега и с неговата обработка. Трябва да сме готови за люта зима“, подчерта Румен Драганов.

Неговите очаквания са свързани с обратното на това, което видяхме в зимния сезон 2013-2014, изразяващи се в пълна липса на сняг. „Ако тези тонове вода, които се изливат цяло лято над страната, бъдат превърнати в сняг, това означава доста трудна зима по отношение на зимния туризъм“, посочи Драганов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *