Специализиран съвет ще подпомага МС при определянето на икономическата политика

Ще бъде създаден Национален икономически съвет, който ще подпомага Министерски съвет при определянето и провеждането на икономическата политика, реши правителството.

Съветът ще анализира и предлага мерки за подкрепа на иновационни и инвестиционни дейности с цел повишаване конкурентоспособността на икономиката. Неговите членове ще изготвят препоръки и ще консултират правителството по проблемите на общото икономическо развитие на страната. Също така ще разработват и предлагат икономически и правни регулатори за насърчаване на инвестиционната дейност, ще организират, анализират и контролират взаимодействието между органите на изпълнителната власт, други държавни органи и представителите на бизнеса.

В състава на съвета, който ще се председателства от министъра на икономиката, ще бъдат включени заместник-министри от различни ведомства и председателите на представените на национално ниво работодателски организации.

Предвижда се в работата на съвета да бъдат привличани и председателите на постоянните комисии към Народното събрание, както и ръководителите на парламентарни групи, ангажирани с изпълнението на управленската програма на правителството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *