Спешно се търси шеф на Bank of America

Изпълнителният директор на Bank of America Кенет Люис може да отложи временно пенсионирането си, ако се окаже, че бордът на директорите има нужда от повече време, за да избере негов заместник, информира Ройтерс, цитирайки публикация в „Уолстрийт джърнъл“.
Люис реши да напусне поста си начело на трезора след скандалната покупка на Merrill Lynch. Срещу банката бяха заведени искове, според които изпълнителният директор е знаел за тежкото състояние на Merrill и не е уведомил акционерите за това.
Според човек, близък до директорите в Bank of America, фактът, че банката е оставена да се носи по течението без лидер, оказва негативно влияние върху възможността на финансовата институция да се бори с рецесията. Според други източници обаче висшият мениджмънт вече е провел няколко интервюта и през уикенда е обсъждал кандидатите.
Като потенциални наследници на Люис се сочат двама от директорите в банката – този на звеното за банкиране на малък бизнес Брайън Мойнихан и на подразделението за управление на риска Грегори Кърл. Но има и още двама претенденти извън структурата на трезора.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *