Спортната зала в София с избран строителен надзор

Фирма “ММВ – Инженеринг“ ще извършва строителния надзор на многофункционалната спортна зала, съобщи БНР. Компанията спечели конкурса за възлагане на обществена поръчка с предмет “Строителен надзор при проектиране, строителство и въвеждане в експлоатация на многофункционална спортна зала, гр. София“, в който участваха 11 фирми. В срока за обжалване на процедурата, който изтече във вторник, жалби не са постъпили.
Липсата на строителен надзор стана повод за скандал, преди две седмици в парламента.
Грубо нарушение е открила Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) при изграждането на новата многофункционална спортна зала в София и е наредила работата по строежа да бъде спряна.
Залата се строи от „Главболгарстрой“ (ГБС) с бюджетни средства. Кабинетът „Станишев“ договори изграждането на съоръжението за над 16 хил. зрители да стане за 107.6 млн. лева, но след идването на власт на ГЕРБ цената беше свалена на 90 млн. лева, след договорка между премиера Борисов и шефа на ГБС Симеон Пешов.
Строителният обект на многофункционална спортна зала в София не е спрян и е законен, заявиха в отговор пак преди две седмици от ръководството на „Главболгарстрой”. Обектът има разрешение на строеж под номер 251 от 17 ноември 2009 г., както и утвърдени и съгласувани проекти с всички инстанции – Държавната агенция по горите, противопожарната служба, Софийска вода, Електроразпределение, Озеленителни системи, РИОКОЗ. До този момент няма заповед за спирането му.
Все пак до провеждане на конкурса, спечелен от „ММВ – Инженеринг“, работата по строежа бе временно преустановена. Сега предстои подписване договор с фирмата за строителен надзор.
Новото спортно съоръжение трябва да бъде открито на 1 август 2011 година.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *