Срещата на Г-20 в САЩ ще полага основите на растежа

Срещата на върха на Г-20 в Питсбърг е важна възможност да продължим сериозната работа за справяне с глобалната икономическа криза и да изградим отново просперитет за нашите народи.

Това заяви президентът Барак Обама в обръщение от свое и на съпругата си име по повод предстоящата среща на 24 и 25 септември на ръководителите на най-развитите индустриални държави.
Американският президент обобщи основните цели на форума като отчитане на направения напредък, преглед на бъдещите ангажименти и полагане на основите на балансиран и устойчив икономически растеж.
Град Питсбърг е красноречив пример за всички нас как по време на преход към модерната икономика на 21 век е възможно да се създадат нови производства и работни места, посочи Обама.
Той припомни близката история на града в щата Пенсилвания, който се е трансформирал от предимно работнически в център на високи технологии и нововъведения, образователни и изследователски институции, въвел е широкомащабно използване на зелени технологии.
Питсбърг ще бъде великолепен фон и мощен положителен пример за работата, която ние ще трябва да свършим.

Президентът на САЩ спомена в обръщението си и положените успешни усилия за предотвратяване на световна икономическа катастрофа.

Финанси
БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *