Станишев: Борисов вече надмина и себе си с неговите кьорфишеци

“Приказките, че сме харчили по 200 милиона лева на ден са пълна измислица”, каза на пресконференция в Добрич председателят на БСП Сергей Станишев.
“За какво сме ги изхарчили? Вие какво си мислите, че това може да се прикрие ли? 200 милиона на ден, това са безумия, просто кьорфишеци, в пълния смисъл на този израз”, заяви още бившият премиер, като за употребата му поднесе извинение на присъстващите журналисти, предаде „Фокус“.
Той изрази безпокойство, че много важни неща, които са дългосрочни за страната ни, се прекратяват. И даде пример с Националната индустриална компания, която Станишев определи като “една от ясните антикризисни мерки, със 100 милиона капитал, което позволява в условия на криза България, българската държава да работи така, че да идват инвестиции”.
Ексминистър-председателят определи “разбиването” на Българския енергиен холдинг (БЕХ) като икономическа и политическа грешка, защото според него чрез този холдинг енергийният сектор у нас би бил по-силен и конкурентноспособен. Сергей Станишев каза още, че е време новото българско правителство да престане да се занимава с работата на предишното и да покаже ясни антикризисни мерки, които да бъдат гъвкави и динамични, защото, по думите му, хората в страната се интересуват от запазването на работните места, от доходите, запазването нивата на пенсиите и бюджета за следващата година. Няма да бъдем конкурентноспособни, ако сега не се залагат основи за това, категоричен бе лидерът на червената партия.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *