Станишев: Скандалът със СРС удря ГЕРБ в сърцето

Ще използваме всички демократични средства, за да спрем безобразията, които правят управляващите.
Това заяви в предаването на bTV „Сеизмограф“ лидерът на БСП и бивш министър-председател Сергей Станишев.

По думите му вотът на доверие само тактически, временно замазва нещата. Една от целите му беше да предотврати вота на недоверие, за който бяхме започнали консултации, посочи Станишев.

Повечето хора са убедени, че разговорите са автентични, посочи Станишев в коментар на разпространяваните през последните седмици разговори на директорът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов. По думите на лидера на БСП тези разговори показват пълното разминаване между намеренията и действията на управляващите.

Не изпитвам злорадство към премиера и аз съм бил обект на подобни атаки, посочи Сергей Станишев. Според него обаче е смешно да се твърди, че бившата ДС контролира нещата.

Този скандал удря ГЕРБ в сърцето, подчерта Станишев. Смятам, че ДАНС и МВР се използват за политически цели от властта. Демокрацията е в разделението на властите, подчерта Станишев. По думите му в момента всички независими и контролиращи органи се овладяват от ГЕРБ и само предсрочни избори могат да спрат тази тенденция.

В събота пресцентърът на БСП разпространи прессъобщение на Партията на европейските социалисти (ПЕС). В него се посочва, че “председателят на на ПЕС Пол Нируп Расмусен изразява своята загриженост от факта, че премиерът Бойко Борисов търси подкрепата на “Атака“, партия, известна с ултра-националистическите позиции“. Според Расмусен българският премиер изпраща опасен сигнал, че подобни екстремистки виждания са приемливи, че всичко е приемливо, стига да остане на власт. Председателят на ПЕС призовава Европейската народна партия, член на която е ГЕРБ, да осъди този съюз и да изпрати недвусмислено послание към европейските граждани, че политическите платформи на тези партии са дълбоко погрешни.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *