Станишев: Тезите на ГЕРБ за водното огледало са лъжи, прокуратурата им припява

„Тезата и обвиненията, които се хвърлят в публичното пространство от управляващите за водното огледало в Кърджали, за съжаление припявани и от прокуратурата, са нищо друго освен политическо говорене и лъжи. По-важно обаче е каква е оценката на хората в Кърджали“, каза лидерът на БСП Сергей Станишев, който участва в изнесено заседание на Изпълнителното бюро на партията в родопския град.

Той определи твърденията на прокурор Пламен Георгиев, че се е строяло на частен терен, като абсурдни и попита чии интереси защитава той – на държавата или частния. Теренът бил държавна собственост, което се потвърждавало и от акт на областния управител още през 1997 година. Според Станишев обществената поръчка за обекта била обявена за „тази стойност, за която е направена“, но възникнали и допълнителни проблеми, какъвто бил мостът над река Арда, който бил пред срутване.

„Тезата, че нямало пречиствателна станция също е абсурдна. Това е река, ако човекът не знае. И на нея не се прави пречиствателна станция. Вие знаете колко колектора са се изливали в реката – близо 16. Всички те са изведени, запушени и във водното огледало сега нищо не се излива“, каза Станишев. Той припомни, че строителството на водното огледало е започнало още по времето на правителството на Иван Костов с много по-скромни мащаби и намерения. Сега обемът на свършената работа бил поне 4-5 пъти по-голям, отколкото през 2001 година и съответно строителните стойности – съвсем различни.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *