Станишев: 930 общински проекта са блокирани заради проверки

Инвестициите в общински проекти са механизъм за стабилизиране на общините по време на криза, а в момента заради проверки на новото правителство има спрени около 930 проекта на обща стойност над 2 млрд. лв. и тези средства не могат да се използват от общините.

Това каза пред журналисти вчера вШумен председателят на БСП Сергей Станишев.
Той съобщи, че парламентарната група на БСП ще подготви поредица от актуални въпроси към правителството на реализирането на проектите на българските общини.
При обсъждането на бюджета за 2010 г. парламентарната група на БСП ще настоява да се предвиди увеличаване на минималната работна заплата, припомни той.
Още преди изборите обсъждахме възможността за увеличаване на минималната работна заплата като антикризисна мярка за защита на най-слабите социални групи, такава е и европейската практика, заяви Станишев.
Той допълни, че БСП няма да отстъпи от социалните приоритети и постиженията на предишното правителство в социалната сфера.
При подготовката на бюджета ще водим активен диалог и с общините, защото вече има проблеми и с общинските бюджети, каза Станишев.
Инвестициите в общински проекти са механизъм за стабилизиране на общините по време на криза, а в момента заради проверки на новото правителство има спрени около 930 проекта на обща стойност над 2 млрд. лв. и тези средства не могат да се използват от общините, заяви лидерът на БСП.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *