Старозагорец прави бизнес с думи в интернет

Българин продава 1000 от най-често използваните думи в интернет, а със спечелените пари смята да заснеме своя първи филм.
27-годишният фантаст Никола Райков предлага интересна сделка на сайта 1000wordsforsale.com. Всеки желаещ може да закупи дума на английски език срещу 100 долара.
В замяна получава правото върху нея за 10 години и тя става линк към собствения сайт на купувача. При търсене той ще излиза в резултатите и това ще генерира трафик към сайта и съответно ще носи печалба.
Покупката обаче има някои условия. Собственикът на думата не може да прави корекции по нея. Допустимо е само променянето й в множествено число.
Притежателите на повече от една дума могат да ги препродават на трети лица. 50% от печалбата в този случай остава за тях, единственото изискване е да информират Райков за сделката и да посочат координатите на новия собственик.
Сайтът е активен от 2 февруари и до този момент е успял да продаде четири думи – legal, new, night и power.
Никола Райков е роден на 21 юни 1981 г. в Стара Загора. Завършва информационни технологии в Чикаго, но се връща в родния си град, където в момента има фирма за уеб дизайн.
Автор е на пет разказа, през 2005 г. печели наградата за най-добър филмов проект на фестивала в Балчик за сценария „Влез“. Със събраните от продажбата на думи пари той смята да финансира именно неговото заснемане. Режисьорското място смята да заеме самият Райков.
Историята във „Влез“ е за млад мъж, който се събужда в центъра на празна бяла стая, без да знае как е попаднал там. Единственият изход е леко открехната врата, над която виси табелка „Вход“. Скоро младежът се озовава в лабиринт от алогичности, където всичко се подчинява на свои собствени правила. Той попада в плен на собственото си желание да разбере истината за всичко.
Източник: Нетинфо
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *