Стартира интернет-базирана консултантска мрежа за МСП

Интернет-базирана консултантска мрежа за малки и средни предприятия/МСП/ от България, Румъния, Хърватска и Турция ще бъде създадена в рамките на проекта „SEE Net“, чието начало бе поставено днес в София с международна кръгла маса на тема „Малките и средни предприятия – движеща сила в европейските и социални промени“.

Проектът е на стойност 610 хиляди евро и се финансира от Европейската комисия и партньорите от четирите държави – национални сдружения на малкия и среден бизнес. В следващите 14 месеца в неговите рамки ще бъдат проучени добрите практики за подпомагане на МСП в Германия, Гърция, Унгария и Словения.

Ще се проведе цикъл от обучения, консултации и ще бъде създаден регистър на експерти от ключови области в държавите-участнички. Ще се изработи и интернет-страница с информация за МСП и възможностите за финансиране и успешни практики.

Председателят на Управителния съвет на партньорската мрежа Надежда Михайлова:

„Ще бъдем полезни на малките и средни предприятия чрез създаването на много гъвкава и практична бизнес-мрежа между държавите от проекта и чрез обмяна на опит за успешни европейски практики за финансиране и управление на МСП, защото знаем, че това е един много сложен процес, особено в държави, които все още имат празноти и не особено качествено законодателство. Партньорството в практичен план в региона за нас е много важна инвестиция. Ще бъдат привлечени и държави като Сърбия и Македония. 99 процента от икономиката в ЕС е от малък и среден бизнес“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *