Стартира Интернет портал за международните проекти у нас

INSURANCE.BG

Интернет адресът му е www.devco.government.bg

В Информационната система за международно сътрудничество гражданите ще намират информация за съществуващи и планирани проекти у нас, предвиждат измененията и допълненията в постановлението за създаването на Съвета за икономическа политика. Създаването на портала е резултат от изпълнението на съвместен проект с ПРООН и администрацията на Министерския съвет. Интернет адресът му е www.devco.government.bg.

Системата е основна интернет и електронна услуга за всички нива – централно, областно и общинско, държавните ведомства, международната общност и т. н. Тя съдържа информация за цялата външна финансова помощ за страната ни на ниво проекти от 1984 г. досега. Базата данни включва информация за предоставените финансови средства на национално, областно и общинско ниво. Системата генерира над 120 динамични справки по различни параметри, детайлно текстово търсене, профили и информация за всички международни партньори.

Предвидено е порталът да представя структурното международно сътрудничество за развитие на България. Той ще създаде обща платформа за обмен на информация за съществуващи и планирани проекти, стратегически документи и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *