Стефан Софиянски се кандидатира за кмет на София

В ОДС влизат ССД, Българският съюз „Радикали“, Движение „Гергьовден“, Демократическата партия, БЗНС „Никола Петков“, клуб „Сенатор“, Българска нова демокрация и др.

Сред познатите лица, подкрепили бившия кмет за предстоящите местни избори, бяха Евгени Бакърджиев, Александър Праматарски, Любен Дилов-син, проф. Милан Миланов, Атанас Щерев, Борислав Великов, президентът на КТ „Подкрепа“ Константин Тренчев и др.
„Кметската работа няма свършване, но е едно неспиращо предизвикателство. Общественият ангажимент на публичната фигура е да облекчи живота на хората. В прехода някъде успявахме, някъде не успявахме, но резултатите са безспорни“, заяви в словото си номинираният за кмет на столицата Стефан Софиянски.
Днес България е член на ЕС, на НАТО, благодарение на нашите усилия, действа Валутен борд, който дава относителна стабилност на страната, продължи той. За съжаление има и днес хора по върховете на управлението на държавата, които се стараят да отрекат този преход, каза Софиянски.
„Против съм да се отрича това усилие, което всеки от нас е положил и изстрадал с цената на личния си живот. Нашето поколение трябва да покажем, че направеното трябва да бъде оценено и то има още много потенциал“, посочи бившият кмет на София. Другата ми амбиция – „местното самоуправление страда от силна централизация, искам да обединя хората около идеята за неговата независимост“, отбеляза той в краткото си слово.
Лидерът на Демократическата партия Александър Праматарски си отговори на въпроса защо неговата партия е в тази компания. Старите партии и организации, които навремето бяха гръбнакът на СДС, бяха заместени от политически чучела, каза той. Нещата не се случиха така, както искахме, качеството на живот не се промени коренно, отбеляза той. Неслучайно издигаме Стефан Софиянски и в личен план това е геройство, заяви той като обясни, че има резерви към т.нар. нови лица в политиката. „Не сме доволни от това, което виждаме и за което дадохме 20 г. от своя живот“, заключи той в словото си. „Обединението започва лавинообразно да трупа привърженици.  Политиката е 90% от чиновниците да работят добре, а 10% са мечти. Не влизаме в лесен мач, не търсим постове. Благодарни сме за смелостта на Стефан да поведе този отбор към победа в държавата, която все повече заприличва на комикс“, каза лидерът на „Гергьовден Любен Дилов-син.
Добри думи в подкрепа на Стефан Софиянски за кмет на София казаха и останалите лидери на подкрепящите го партии и сдружения.
Софиянски заяви, че основният му опонент на местните избори е Бойко Борисов, защото откакто е напуснал поста кмет на София, Борисов продължава да управлява и да се държи като кмет на столицата.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *