”Стига с тая рецесия, плашите децата”

Някои американци, загубили работата си заради рецесията в американската икономика, преминават с колите си край билбордове, на които са изписани послания като „Интересен факт за рецесиите (…) те свършват“, информира Асошиейтед прес.

На друг билборд се чете „Собствената стойност е по-голяма от чистата стойност“.

„Това ще свърши много преди тези, които го причиниха, да излязат от затвора“, гласи трети.

Това са само част от посланията, които шофьорите в американския щат Роуд Айлънд и в цяла Америка четат по билбордове, които са част кампанията Рецесия 101. Акцията е финансирана от анонимен спонсор от Източното крайбрежие, потиснат от начина, по който страната реагира на резкия икономически спад.

Кампанията започна през юни и сега обхваща над 1000 билборда в цяла Америка, включително на прочутия нюйоркски площад Таймс скуеър. Желанието на спонсора е хората да осъзнаят, че страната е преминавала през периоди на рецесия и преди, обяснява дизайнерът Чарли Роб.

Едно от посланията е: Спрете да сте обсебени от икономиката, плашите децата, отбелязва Роб, който е директор на компания Charchin Creative.

Членове на Американката агенция за външна реклама Outdoor Adversiting Agency of America са дарили мястото, отпечатали са материалите и са предоставили труда, необходим за кампанията, посочи говорителят на агенцията Джеф Голимовски.

Според някои жители на Роуд Айлънд, който бе тежко засегнат от икономическия спад, е трудно да се погледне оптимистично на кризата, защото хората се опасяват, че могат да загубят работата и домовете си. Други обаче подкрепят идеята на кампанията.

Историята е доказала, че влизаме в периоди на рецесия и излизаме от тях, казва 41-годишният Пол Съливан.

БТА
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *