Стокообменът ни с Турция е над € 770 млн.

Сред най-продаваните 30 стоки от България за Турция са медта и медните продукти, необработен цинк, а от селскостопанските стоки – ориз и слънчогледово олио.

Преките турски инвестиции в България през 2012 г. са на стойност 45,4 млн. евро. Зам.-министърът припомни, че България е страната с най-ниски нива на данъците в ЕС, както и че приоритетно се стимулират инвестициите във високотехнологичните сектори.

След като реализираме новите си насърчителни мерки за инвеститорите, очакваме от вас да разкриете у нас производства с висока добавена стойност, високотехнологични центрове и инкубатори, каза зам.-министър Димитров пред членовете на Сдружението на индустриалците и предприемачите от Анталия, които се включиха във форума.

Предстои скоро да бъдат представени за обществено обсъждане приоритетните оси на оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност 2014-2020“. В момента водим разговори с работодателите как да подобрим достъпа на българските предприятия до средствата от европейските фондове, съобщи още Красин Димитров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *