Стотици скандираха ”Свобода или Цецо” в центъра на София

Издигнати бяха лозунги „Цецо, иди си веднага, иначе ще има тояга“, „ГЕРБ – групировка за едноличен ред над българите“, „Нова Конституция“ и дори слогът „Долу БКП“. Митингът е срещу полицейския произвол и е подкрепен от десетки неправителствени организации.  „Този протест ще прерасне в граждански бунт“, заяви лидерът РЗС на Яне Янев. По думите му, ако корумпираното гербаджийско управление не си подаде оставката, протестите ще нараснат. Янев заяви, че днешната акция е последното предупреждение, а следващото действие ще е окупация на парламента.
Депутатът от РЗС Емил Василев пък обяви, че протестът тази вечер е и срещу премиера Бойко Борисов. „Срещу Борисов протестът е, защото е тъп и харизматичен, а срещу Цецо, защото е просто тъп“, каза Василев.
„Бесен съм от това, че всеки път старата песен започва с нов глас. Хората биват лъгани след изборите“, заяви от своя страна водачът на листата на РЗС за изборите в София Мартин Заимов.
Районът около сградата на парламента бе отцепен от полицията и не се допускаше преминаване дори по тротоарните площи около сградата на Народното събрание.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *