Страната ни обмисля продажбата на дела си в ТЕЦ „Енел Марица Изток 3“

Страната ни обмисля продажбата на дела си в ТЕЦ ЕНЕЛ „Марица изток 3”, каза министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков.Онзи дениталианската компания ЕНЕЛ, която е собственик на мажоритарния пакет на ТЕЦ ЕНЕЛ „Марица изток 3”, съобщи, че възнамерява да продаде своята част.
27-те процента, които държи НЕК, може да бъдат предоставени на инвеститор или да бъдат пуснати на борсата. Трайков каза също, че миноритарните активи на държавата ще влязат в рамките на Националния технологичен център за климатичните промени, който ще се пререгистрира в консолидационна компания, а тези дялове ще бъдат продавани чрез новоучредената Агенция за приватизация и следприватизационен контрол.
Министерството на икономиката и енергетиката също е предложило антикризисни мерки, свързани с подобряването на бизнессредата и промяна в трудовото законодателство, каза Трайчо Трайков.
Нашите мерки са свързани с възможност за подобряване на бизнессредата и насърчаване на инвестициите. Мерките, които предлагаме в голямата си част не струват пари, а са свързани с подобряването на процесите. Предложили сме и някои мерки, които не зависят пряко от нас, но според мен са пробизнес. Като, например, промени в трудовото законодателство, които да направят пазара на труда по-гъвкав. Ще го конкретизираме, когато те са в окончателен вид и бъдат представени на Съвета за тристранно сътрудничество, каза Трайков.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *