Строят лот 2 на Тракия преди окончателното одобрение от ЕК

Правителството даде съгласието си Управляващият орган на Оперативна програма „Транспорт” да подпише договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на Агенция „Пътна инфраструктура” /АПИ/ за изпълнение на дейностите по проект „Доизграждане на автомагистрала „Тракия” преди окончателното одобрение на проекта от Европейската комисия, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Този подход гарантира както навременното сключване на договора за изпълнение на проекта, така и самото му изпълнение в срок, и не противоречи на правилата на ЕК, уточняват от информационната служба.
В решението на кабинета се предвижда средствата за изграждането на 115-километровата отсечка между Стара Загора и Карнобат да бъдат осигурени от държавния бюджет в случай, че ЕК не одобри проекта или ако одобрената от комисията негова стойност е по-ниска от достигнатата тръжна стойност в резултат на проведената процедура за избор на изпълнител.
Проектът „Доизграждане на автомагистрала „Тракия” е подготвен с активното съдействие на представители на инициативата JASPERS и на 9 април т. г. е получен формуляр за кандидатстване по него. Одобрение за проекта от страна на ЕК се очаква към края на 2010 г., допълват от пресслужбата на МС.
Търгът за строителството на лот 2 спечели Обединение Магистрала Трейс.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *