Строят Allianz Tower в Индонезия

28-етажна сграда, която ще бъде изградена по всички правила на съвременното екологосъобразно строителство, ще приюти компаниите на Allianz в Индонезия. Очаква се Allianz Tower да бъде завършена през 2011 г.
Според Йенс Райш, главен изпълнителен директор на Allianz Life Indonesia, събирането под един покрив ще даде възможност на двете дружества на застрахователя в страната -AllianzLife и Allianz P&C, да предлагат единен стандарт за обслужване и „една спирка“ за всички предлаганизастрахователни услуги. Ще се повиши и оперативната ефективност на компаниите.
Allianz Tower ще бъде построена в една от най-добрите офис локации на индонезийската столица Джакарта – районът Кънинган. Стойността на проекта е 200 млрд. индонезийски рупии (около 1,4 млрд. евро)
Архитектурата на сградата ще бъде изцяло съобразена с изискванията на екологичното строителство. Ориентацията й и модерната й фасада ще осигуряват намаляване на топлината и директното проникване на ултравиолетови лъчи, което ще доведе до намаляване на консумацията на електроенергия за климатици. Близо 70% от нейната площ от почти 1 хектар ще бъде използвана за събиране на дъждовна вода. Сградата ще бъде снабдена също така с модерни съоръжения за рециклиране на вода.
Allianz присъства в Индонезия от 1981 г. насам, като първо компанията има само представителен офис. През 1989 г. е създадена общозастрахователното дружество PT Asuransi Allianz Utama Indonesia, а през 1996 г. Allianz навлиза и в животозастраховането чрез PT Asuransi Allianz Life Indonesia. Днес тя е сред водещите застрахователни групи в страната, като обслужва над 1 млн. клиенти в индивидуалния и корпоративния сегмент.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *