Съвети на Бъфет за инвестирането в акции

Има безкраен брой причини, които могат да ви накарат да инвестирате в определена компания. Но главният изпълнителен директор на Berkshire Hathaway, Уорън Бъфет, казва, че винаги трябва да избягвате да купувате акции само защото смятате, че цената им ще се повиши. Това стана ясно от CNBC.Съвети на Бъфет за инвестирането в акции.

Снимка: Flickr

Това е така, защото дори и най-добрите инвеститори не са в състояние да предвидят как ще се развие пазарът.

Вместо това трябва да инвестирате в компании, които разбирате и смятате, че ще предлагат дългосрочна стойност според Бъфет.Съвети на Бъфет за инвестирането в акции.

„Всички, когато купуват акции, трябва да напишат на един лист защо планират да инвестират в тази конкретна компания“, каза Бъфет, информира infostock.bg.

Той също така не смята, че инвеститорите трябва да се притесняват от това как ще се държат акциите в близко бъдеще. Бъфет по-скоро препоръчва да се съсредоточите върху бизнеса, който ще запази стойността си във времето. Както каза той пред CNBC през 2018 г., „никой не купува ферма въз основа на това дали смята, че следващата година ще вали дъжд, или не“.

Резултат с изображение за „бъфет“

Бъфет следва три общи правила, когато решава в кои компании да инвестира: „Те трябва да отчитат добра възвръщаемост на нетния материален капитал, необходим за тяхната дейност. Също така трябва да бъдат управлявани от способни и честни мениджъри. И накрая, те трябва да бъдат достъпни и на разумна цена „, пише той до акционерите в Berkshire миналата година.

Въпреки това всяка отделна акция може да надхвърли или да постигне по-ниски резултати, а миналите доходи не предвещават бъдещи резултати.

Резултат с изображение за „бъфет акции“

Нормата на възвръщаемост за всеки индексен фонд се определя от резултатите на компаниите, които са във фонда, които могат да се балансират взаимно. Кажете, че купувате индекс, който съдържа само две компании. Ако една компания се покачи с 3%, но друга намалее с 2%, вие все още сте с 1%.

Бъфет също смята, че е хубаво постоянно да купувате S&P 500 нискотарифен индексен фонд. Това сподели пред CNBC „On The Money“ през 2017 г. „Смятам, че това е най-смисленото нещо в дългосрочен план, което можете да направите“, допълни той.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *