”Съветник” на Цачева в ареста за хулиганство

Съветник на председателя на Народното събрание Цецка Цачева е бил осъден на пет денонощия в ареста за хулиганска проява. Присъдата е постановена от Районния съд във Велинград на 5 януари без да подлежи на обжалване, съобщи Дарик радио.

Проверка на Дир. бг в официалната интернет-страница на съда, на която е публикувано съдебното решение, показа, че служителят на парламента е с инициали Д. А. С. и е със средно образование.

Осъденият от Районния съд във Велинград за дребно хулиганство Димитър Ангелов Стойчев не е в трудови, служебни или извънтрудови правоотношения с Народното събрание, съобщиха обаче от пресцентъра на парламента. Абсолютно не отговаря на истината твърдението, че той е съветник на председателя на 41-то Народно събрание Цецка Цачева, се посочва в съобщението, цитирано от БТА.

29-годишният мъж посетил клон на ОББ в курортния град в първия работен ден на 2010 година с молба да изтегли 2000 долара от сметка, на която титуляр е майка му, съобщи Дарик радио. След като банковата служителка му обяснила, че за исканата сума трябва да се подаде предварителна заявка, мъжът посетил банковия офис на следващия ден – 5 януари.
Тогава той получил отново отказ да бъде обслужен, заради това, че не присъства титулярът на сметката. Афектиран, младият служител на парламента вдигнал скандал. Според решението се развикал: „Вчера сливи ли имаше в устата или нещо друго – един голям мъжки член?“
Тези негови думи били чути от всички служители на банката, както и от клиентите й. По повод на инцидента мъжът бил поканен да отиде на разговор при управителя на офиса, но той отказал. Напускайки помещението, той напсувал колектива на банката, като я нарекъл „скапана“ и казал, че му омръзнало да се занимава с плебеи.

„Съдът не дава вяра на обясненията на нарушителя, че пред касиерката не е изричал неприлични изрази и че при напускане на банката не е напсувал служителите, тъй като неговите обяснения са в противоречие с показанията на всички разпитани свидетели по делото. Нещо повече нарушителят не отрича, че е нарекъл служителите на банката “плебеи”, е записано още в решението на магистратите.
Поради това съдът е счел, че той трябва да бъде признат за виновен в извършване на дребно хулиганство и е разпоредил той да бъде задържан в поделението на МВР-Велинград за срок от 5 денононощия. Мотивите за присъдата са тежестта на проявата, личността на нарушителя и некритичното му отношение към деянието. След сигнал до местното Районно полицейско управление, съветникът на Цачева е бил арестуван.
Според съдебното решение за присъдата е било уведомена администрацията на Народното събрание, като работодател на нарушителя.

На 11 януари 2010 г. главният секретар на Народното събрание Иван Славчов е изпратил писмо до Районния съд във Велинград, с което информира, че такъв човек не работи в българския парламент. Писмото му е в отговор на писмо от районния съдия Наташа Даскалова от 8 януари 2010 г. В него се изпраща препис от решението на съда по дело 10/2010 г., с което е наложено административно наказание „Задържане в поделението на МВР за срок от пет денонощия“ на Димитър Ангелов Стойчев.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *