Съдът запорира имущество за 4.5 млн. лв. на Галеви

Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, е внесла в Окръжния съд в Кюстендил искове за налагане на обезпечителни мерки върху имуществото на Пламен Галев и Ангел Христов, съобщиха от пресцентъра на комисията.
Двамата са с постоянни адреси – с. Ресилово, област Кюстендил.
Съдът се е произнесъл с определения и е издал обезпечителни заповеди за налагане на запори върху имущество на обща стойност 4 493 748.40 лева.
Производствата срещу Галев и Христов са образувани през февруари след направена проверка по получено уведомление от Софийската градска прокуратура за привличането им в качеството им на обвиняеми за ръководене и участие в организирана престъпна група.
Комисията има определен от съда едномесечен срок от приключването на наказателните производства срещу Пламен Галев и Ангел Христов за предявяване на иск за отнемане на имущество в полза на държавата.
В момента разследването срещу “братята“е спряно и те са на свобода, тъй като Пламен Галев е независим кандидат за депутат, аАнгел Христов беше издигнат от листата на Партията на либералната алтернатива и мира.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *