Съдът оправда Раиф Мустафа и Росен Маринов

София /КРОСС/ Софийски градски съд оправда бившия заместник-министър на вътрешните работи Раиф Мустафа и бизнесмена Росен Маринов, които бяха обвинени за подкуп, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС.
Съдът отмени и наложените им парични гаранции. В мотивите на съда се посочва, че събраните доказателства не представляват достатъчна правна основа, а показанията на основния свидетел са твърде непоследователни и не кореспондират с данните от специалните разузнавателни средства. Припомняме, че Росен Маринов беше задържан на 11 юни м.г. при операция на ДАНС в София. Той беше обвинен, че е предложил подкуп на Марин Димитров, като Раиф Мустафа е посредничил. Парите били, за да се уреди сделка, с която ИАРА да купи катери от фирмата на Росен Маринов.
Съдът не може да ме убеди в това, че доказателствата не дават достатъчна правна основа за издаването на присъда и в това, че показанията на основния свидетел са непоследователни. За мен ще бъде интересно да прочета мотивите за днешното решение, коментира прокурорът по делото Пламен Георгиев.
Основният обвинен – бившият зам.-министър на вътрешните работи Раиф Мустафа, каза, че вероятно има хора, които са имали интерес той да бъде обвинен и да влезе в съдебната зала. „Няма да споменавам имена, в пресата бяха изкарани достатъчно такива“, заяви той. Другият обвиняем Росен Маринов коментира: „Бях изтласкан от много сфери на бизнеса, но ще продължа да се боря и да си плащам данъците, от които се плащат заплатите на тези хора, които ме вкараха в съда“. Според Маринов основният свидетел на прокуратурата Марин Димитров е професионален „кошаревски“ свидетел. Този човек очевидно е свидетел, който прокуратурата си го държи. Той е имал проблеми с миналото си и има няколко прекратени преписки срещу него, които сега може и да бъдат възобновени. Когато някой го посъветва да каже нещо, той вероятно го казва именно за да не бъдат подновени тези преписки, заяви Росен Маринов.
 

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *