Съдът се произнася за „Кремиковци” до 14 дни

До 14 дни Софийският градски съд ще се произнесе по искането за обявяване на комбината „Кремиковци“ в несъстоятелност.

На днешното заседание на съда единият от адвокатите на вносителите на иска заяви, че дружеството дължи един милиард и 600 хиляди лева на няколко фирми, без в посочената сума да е включен облигационният заем.

Искът за обявяване на комбината в несъстоятелност беше заведен от компанията на Константин Жеваго „Руа инвест енд трейд инк.“ и още пет дружества, сред които „Пещоремонт“.

Ако този облигационен заем, който е станал предсрочно изискуем, бъде включен към дължимото от „Кремиковци“, размерът на сумата на задълженията на завода става над 2 милиарда лева, каза адвокатът Николай Стойнов, който представлява „Руа инвест енд трейд инк.“.

От „Кремиковци“ днес са внесли становище до съда, в което се заявява, че заводът е в състояние на платежоспособност. Според Стойнов експертизата, която е била представена в съда, сочи обратното. Той добави, че дружеството не е в състояние да обслужва задълженията си към своите кредитори. От фирмата, която той представлява, са предложени съдът да назначи за синдици Ана Миленкова и Александър Георгиев.

Представителите на „Пещоремонт“ са предложили синдици да бъдат Светослав Бакалов и Ана Миленкова. Предложението на „Кремиковци“ е за Веселин Банков.
lev.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *