Създадоха Българска асоциация на осигурителните каси

На 28 ноември беше учредена Българската асоциация на осигурителните каси (БАОК), с участието на регионалните осигурителни каси, създадени в рамките на проект Българска стопанска камара – Международна организация на труда (МОТ) към Стопанските камари от градовете Бургас, Варна, Плевен, Стара Загора, Търговище и Хасково, съобщиха от БСК.

БАОК ще партнира на НАП и НОИ, както и на Социалните секретариати от Белгия, и е най-новият колективен член на БСК. Предстои, съвместно със Съюза на социалните секретариати от Белгия, да се създаде Международна асоциация на социалните секретариати и осигурителните каси.

През лятото на тази година СNN изпрати специален екип в Стара Загора, който засне по поръчка на МОТ филм за Регионалната осигурителна каса към Стопанска камара – Стара Загора. Беше публикувана и специална брошура на МОТ (на български и английски език) за развитие на регионалните осигурителни каси в България, която беше представена пред всички членове на МОТ като един много успешен проект между БСК и МОТ и пример за добра практика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *