Създателят на Zara задмина шефа на Microsoft по богатство

Бил Гейтс не е вече най-богатият човек на света. Форбс обнови класацията на „Скруч-овците“ и на първо място вече е осемдесетгодишният Амансио Ортега, който е собственик на холдинга Inditex,притежаващ марката Zara, както и Massimo Dutti, Pull and Bear, Bershka, Oysho, Stradivarius, Uterque, Lefties, Zara Kids и Zara Home.
Миналият вторник акциите на неговия холдинг са скочили с 2,5 % , увеличавайки капитала му с 1,7 милиарда долара. По този начин състоянието на най-богатият човек на света е скочило от 77,8 милиарда на 79,5 милиарда долара, измествайки по този начин Бил Гейтс от първото място, чийто капитал възлиза на 78,5 милиарда долара .
Не за първи път г-н Амансио изпреварва царя на софтуера . Случвало се е и през октомври 2015-та година, но това продължило само един ден, след което борсата върнала отново на първо място американския милиардер.
Може да се случи и този път, но ще е по-трудно да измести Ортега. Неговият личен капитал е нараснал с 11,6 милиарда долара, докато Гейтс е трябвало да се задоволи с 3,5 милиарда долара.
Амансио Ортега Гаона не обича светлината на прожекторите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *