Сърбия напредва към Европейския съюз

Сръбският вицепремиер за европейската интеграция Божидар Джелич заяви, че 85 процента от отговорите на въпросника на Европейската комисия са подготвени и че Сърбия очаква в края на 2011 г. да започне присъединителните преговори.
„Ние в Сърбия се стараем винаги да вървим с една стъпка напред. Затова миналия декември взехме решение и до май тази година подготвихме всички отговори на въпросниците на нашите съседи. Сега имаме 85 процента от отговорите на нашия въпросник“, заяви пред журналисти Джелич.
Той подчерта, че след като бъдат предоставени отговорите на въпросника на ЕК, ще има и допълнителни въпроси, както и технически екипи на терена, които ще проверяват дали това, което е написано във въпросника, отговаря на действителността.
Според вицепремиера 2010 ще бъде годината, в която Сърбия е предприела това, което към края на 2011 г. ще бъде следващата голяма стъпка към Европейския съюз, а именно получаването на статут на държава кандидат за членство и начало на преговорите за присъединяване към ЕС.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *