Сърбия осигури финансирането на Коридор №10

Мърконич, който посети строителните работи на магистралата край Димитровград, добави, че с изграждането на коридор номер 10 няма да бъде натоварен бюджетът, нито сръбските граждани, а чуждестранни партньори са заинтересовани за общо изграждане на коридори 10 и 11.
От 330 км автомагистрала са изградени 180 км и на търгове са дадени още 150 км. Това ще ни струва 1,5 милиарда евро, а нето валутният прилив на целия коридор номер 10 ще удвоим от 150 на 300 милиона евро.
Частта на магистралата при Димитровград е една от най-сложните в строителен смисъл. Околовръстният път край Димитровград е разделен на три лота и стойността на построяването на откритите трасета на мостовете, тунелите и възлите възлиза на 69 милиона евро.
Частта от Пирот до Димитровград, дълга 14,3 км, е разделена на два лота, от Пирот до Суково и от Суково до Димитровград, а стойността на работите на тази част е 28 милиона евро. На нея ще бъдат построени седем моста с обща дължина 1200 метра и ще бъдат пробити два тунела с обща дължина около 1700 метра.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *