Съществува цена, под която Агенцията по приватизация няма да продаде Булгартабак

Според него това е цената за подкрепа на парламентарните и местни избори на ГЕРБ от страна на ДПС.
Юнал Касим, депутат от ДПС, обаче отрече тези твърдения. Според него критериите заложени в приватизиционните условия наистина са безспорно непазарни.
Това дава усещане, че едва ли не има намеса на ДПС, защото партията е свързана с тютюнопроизводство, тютюнопреработка, най-вече с изкупуване на тютюни.
Но подобни спекулации са несериозни, защото към днешна дата „Булгартабак“ участва на пазара на тютюн с не повече от 10-12 процента, още повече че дори в българските цигари, има не повече от 12-13 процента ориенталски тютюни.
Няма как при тези условият да се заложи, че дружеството трябва да изкупува 60 процента от произведения тютюн. Истината е, че „Булгартабак“ дори не е най-големият оператор на пазара.
Така, според Юнал Касим, въпреки че ДПС има човек в борда на компанията в лицето на г-н Четин, то въпросът трябва да се отнесе към управляващите от ГЕРБ.
Диан Червенкондев, депутат от ГЕРБ подчерта, че управляващите търсят една сериозна и реална сделка за дружеството.
Според него може да се разчита на интерес от голям инвеститор, защото в момента това е един холдинг с традиции, с изключително добър пазарен дял в България, с модерна техника, със суровина, която в момента е качествена и може да я изкупува и марките, които са познати добре в света.
Червенкондев каза, без да уточни точната сума, че има и такава цена, под която българската Агенцията по приватизация никога няма да продаде това дружество.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *