С БСП ”баш в окото на циклона”

Едва ли някой е предвидил да използва кризата за предизборната си програма. Това каза пред БНР Милен Велчев, зам.-председател на НДСВ.
Правителството изпълнява вече четвърта година предизборната програма за НДСВ, предимно за икономиката, това беше посочено и от министър Калфин, предаде БГНЕС, като цитира Милен Велчев. Ако правителството изпълняваше икономическата програма на БСП сега щяхме да сме „баш в окото на циклона“, каза още Велчев.
БСП се готви за обратен завой, а ГЕРБ вече са го направили. Склонен съм да повярвам на намеренията за това, че няма да има намаляване на данъците, а ако зависи само от ГЕРБ ще се стигне и до увеличаване на данъците, каза Велчев.
Крайно необходимо е правителството да положи максимални усилия да бъде приета България във валутния механизъм (ERM II, т.нар чакалня за еврозоната).
По думите на Велчев „в други страни се видя колко по-ужасяващи са последиците от кризата. България не е толкова засегната от кризата, но това не значи че положението е добро. Кризата в много други страни е по-напреднала и по-дълбока“, допълни още Милен Велчев.
В условията на икономическата криза осигурителната тежест за бизнеса трябва да бъде намалена. Това Милен Велчев каза вчера в дебат „НДСВ под прицел“, организиран от партията в Пловдив. Според него такава мярка ще облекчи фирмите, много от които изпитват затруднение с продажбата на продукцията си и с осигуряването на кредити.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *