С “Райфайзен”-дом и кредит за три дни

Банката предлага няколко услуги под един покрив

Първият в страната жилищен център за консултации откри Райфайзенбанк. Той е на бул. „Цариградско шосе“ 101 в София. Там може да бъде избран имотът, най-подходящата схема за финансирането на покупката и останалите услуги, свързани със сделката, обясни изпълнителният директор на банката Момчил Андреев. По този начин клиентът може да избере имоти и да получи кредит за срок от три до пет дни, уточни Елица Занчева, управител на „Райфайзен Имоти“.

До края на юни ще заработят консултативни центрове и във Варна, Пловдив и Бургас, а до края на годината – в Русе и Стара Загора.

„Райфайзен Жилищен център“ работи със 150 оценителски фирми и основните застрахователни компании. Клиентът получава безплатна юридическа консултация за условията на договора за продажба и състоянието на имота. Купувачът може да избере жилище от агенцията на банката или от друга посредническа или предприемаческа компания. Няма ограничения за размера на жилищните и ипотечните кредити. Райфайзенбанк финансира до 90% от пазарната оценка на имота, срокът за изплащане е до 25 години с гратисен период от 12 месеца. 13 мобилни брокери предлагат и консултации в дома на клиента.

В момента „Райфайзен Имоти“ има договори с 11 строителни компании и предлага над 1000 оферти за нови жилища, съобщи Елица Занчева. Засега банката финансира покупката на жилища в етап груб строеж, но се разработват кредитни схеми за финансиране и на по-ранни етапи от проекта.

Към края на септември 2006 г. активите на Райфайзенбанк са 1,657 млрд. евро, а кредитният портфейл – 826 млн. евро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *