С 18 евро дневно поскъпва плажът на Апенините

Средните разноски за ден на италиански плаж ще станат по-високи средно с 18 евро на семейство. Така твърди изследване на Федерацията на потребителите в Италия, според която цените на услугите, свързани с плажовете, щесе увеличатсредно с 13 % през това лято.
Всметкатане е включено обаче поскъпването на бензина, а повечето италианци достигат до плажовете с колите си.
Според Федерацията на потребителите средният дневен абонамент от 19 евро, който включва плажно легло, стол и чадър за един човек, ще стане 21 евро. Месечният абонамент пък ще скочи от 550 на 610 евро. Използваният доскоро от мнозина италианци абонамент за цял сезон за плажните услуги едва ли ще намери почитатели сега, като се има предвид, че ще достигне 1280 евро средно за човек.
Едно четиричленно семейство за ден на плажа плаща мимимум 61 евро, без да се броят средствата за обеда. В тази сума влизат само парите за един дневен абонамент, 2 плажни легла, 2 входни билета, бутилка вода и паркинг.
Най-голямо ще бъде поскъпването на билетите за вход на плажовете, тък като средната им цена от 4-6 евро през миналата година ще стане 5-7 евро през 2008. Това е поскъпване с 16,6 %.
През 2001 година цените бяха наполовина на сегашните,напомня Федерацията на потребителите.
prontosofia.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *