С 25% са нараснали регистрациите на нови коли в Германия

Регистрациите на нови автомобили в Германия през февруари са се увеличили с 25 процента на годишна основа. От германските марки най-много са регистрираните автомобили „Фолксваген”, а италианската „Фиат” е водеща сред чуждестранните производители, съобщи Федералната служба за моторни превозни средства, цитирана от ДПА.

Германските компании са отчели двуцифрен растеж, като „Фолксваген” води с близо 90 000 нови продадени коли през първите два месеца на годината. Новите регистрации на автомобили с марката „Мерцедес” са нараснали с 21 процента до 50000 продадени коли, следвани от „Ауди” и „Бе Ем Ве”.

Междувременно „Мерцедес” показа биоелектрически концептуален модел в Музея за модерни изкуства Гугенхайм в Ню Йорк, съобщи още ДПА. Автомобилът, при който някои елементи от дизайна са взети от тропическата морска риба-кутия, съчетава аеродинамика с олекотено тегло.

С дизелов двигател с хибридната нискоемисионна технология Блутек, биоелектрическата кола консумира 4,3 литра гориво на 100 километра, което я прави с 20 процента по-икономична спрямо моделите на „Мерцедес” в производство. Ако се управлява при постоянна скорост от 90 км/ч., моделът харчи едва две цяло и осем литра дизел на 100 километра.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *