Таблоидът на Мърдок следил и принцовете Уилям и Хари

Според британското обществено радио и телевизия Дерек Уеб е шпионирал принцовете и близо 150 влиятелни личности и дори родителите на звездата от сагата за „Хари Потър“ Даниъл Радклиф, съобщиха БТА и БГНЕС.
Принцовете били тайно следени и снимани въпреки въоръжената им охрана по инструкции на закрития вече таблоид. Множество звезди, политици и спортисти са били шпионирани повече от 8 години от Дерек Уеб, бивш полицай, който твърди, че е бил обучаван от разузнавателната служба МИ-5, докато работел в полицейски участък в Хертфордшър.
Бившата приятелка на принц Хари – Челси Дейви, актьорите Джъд Лоу, Сиена Милър, Хю Грант и Анджелина Джоли, треньорът на „Реал Мадрид“ Жозе Моуриньо и футболната легенда Гари Линекер, също са били следени. Уеб, който получил стотици хиляди паунди, работейки за „Нюз ъв дъ Уърлд“, продължавал да следи хора по инструкции на изданието до закриването му през лятото.
Британският филиал на медийната империя на Мърдок „Нюз корпорейшън“ увери, че подслушването не е било незаконно, макар да го определи като изключително неуместно. От кабинета на принц Уилям засега не са коментирали новите разкрития.
Репортер от закрития вестник на Мърдок проговори  през август. Бившият журналист от „Нюз ъв дъ уърлд“ Клайв Гудман обяви, че подслушването на телефоните на хиляди нищо неподозиращи британци е било обсъждано нашироко в присъствието на шефове на изданието, сред които тогавашния главен редактор Анди Коулсън.
80-годишният Рупърт Мърдок и синът му бяха изслушани в британския парламент за скандала на 19 юли. Тогава те обясниха тяхната гледна точка за скандала с подслушванията и плащането на служители на полицията от страна на служители на „Нюз ъв дъ уърлд“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *