Тайван ще инвестира в изкуствен интелект

Тайван планира да инвестира 32,73 млн. долара всяка година в рамките на следващите пет години в центрове за проучвания в сферата на изкуствения интелект, обяви правителството, цитирано от Ройтерс.

„Важността на изкуствения интелект за Тайван е видна благодарение на компаниите за чипове. В момента те имат възможност да влязат в сферата на изкуствения интелект, а Тайван трябва да се възползва от това“, коментира министърът на науката и технологиите Лиан-Ги Чен по време на пресконференция.

Въпреки че компаниите от континенталната част на Китай, като Baidu, направиха големи инвестиции в приложения с изкуствен интелект, Тайван се надява в бъдеще да доставя технологии на тези фирми, твърди Чен.

Островът ще изгради три до четири центъра за иновации и ще се стреми към работа с вътрешни и международни технологични фирми, включително Nvidia, която е лидер в производството на чипове в тази сфера, информира investor.bg.

Финансирането ще помогне за привличането на таланти в сферата на проучванията, както и на инженери от острова и извън него, допълва Чен.

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *