Таксите на банките били нереални

Решението на проблема с допълнителните такси и комисиони, които се плащат на банките към таксите за различни административни услуги, трябва да бъде записано в закон. Това заяви Богомил Николов, директор на асоциация „Активни потребители“ пред БНР.
По думите му, според държавните институции ако се премахне плащането в банката, съответната такса ще се увеличи, тъй като самите институции ще трябва да се ангажират с обработката на парите.

Николов е на мнение, че сумите, които банките събират за услугите, са много над реалната им себестойност. „Става въпрос за един монопол, създаване на едни практически малки монополи във всяка една институция и точно поради тази причина вече някъде около 12 или 13 банки имат отделни тарифи за плащане към държавни институции и отделни тарифи за всяко едно друго плащане“, смята Николов.

Според него, единият възможен подход е банките да нямат право да разкриват салони вътре в самите сгради на институциите. „Нека да се подредят отвън на улицата четири или пет банки“, заяви той.

„Другият е чрез закона всяка една държавна институция да бъде задължена да постави условие на банка, която разкрива офис, цената да бъде по-ниска отколкото да кажем средната пазарна цена за банков превод“, коментира още Богомил Николов.

var title = ‘Таксите на банките били нереални’;
var announce = ‘Решението на проблема с допълнителните такси и комисиони, които се плащат на банките към таксите за различни административни услуги, трябва да бъде записано в закон. Това заяви Богомил Николов, директор на асоциация „Активни потребители“ пред БНР. ‘;

var addthis_config = {
services_expanded: ‘twitter, facebook, myspace, email, bloggy, blogger, favorites, flaker, google, googlebuzz, googlereader, hotmail, yahoobkm, buzz, yahoomail ‘,
ui_language: ‘bg’,
ui_cobrand: „Dir.bg“,
data_track_linkback: true

}
if (isIE6 = /msie|MSIE 6/.test(navigator.userAgent))
{
document.write(„“);
}
else
{
document.write(“);
document.write(“);
document.write(“);
document.write(“);
document.write(‘|’);
document.write(‘Сподели’);
document.write(‘x3Cscript type=“text/javascript“ src=“http://s7.addthis.com/js/250/addthis_widget.js?pub=dirbg“>x3C/script>’);
}

|
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *