Татяна Дончева: Бойко Борисов, Алексей Петров и Слави Бинев са едно и също нещо

София /КРОСС/ Бойко Борисов, Алексей Петров и Слави Бинев са едно и също нещо. Това каза съоснователят на „Движение 21″ Татяна Дончева в предаването „Сеизмограф“ по БТВ. „Българското общество пожела да бъдем управлявани от хората, които рекетираха по Витошка“, допълни тя.
Дончева коментира и скандала с имотите на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, като заяви, че колкото по-дълго той остане на поста си, толкова по-лошо ще бъде това за ГЕРБ. „Държавата ще стане заложник на тази защита, от която нищо няма да се получи“, каза тя.
„Скандалът няма да приключи до тук, независимо от парламентарното съотношение“, беше категорична Дончева.
„Първо, това е тема много близка до сърцето на българските граждани. Удря в сърцето на тези, които вярват, че тези хора могат да направят нещо с държавата. Освен това, с начина по който тръгват да бранят Цветанов ще влезе целия ГЕРБ. Не може шефът на НАП да започва да търси 10 години назад декларация, като има декларация от 2005 г. с всички данни“, аргументира се Дончева.
Бившият вътрешен министър Емануил Йорданов заяви, че информацията за сделки с имоти е публична и всеки може да си направи справка.
„Странно е че и Цветанов се оказа неподготвен и атакуващите се оказаха, че нямат достатъчно добър анализ и нямаше точно посочване на числата“, коментира Йорданов.
Йорданов коментира и отношенията между ДПС и ГЕРБ. „В крайна сметка не сме видели сблъсък между ГЕРБ и ДПС. Вестниците на ДПС хвалят премиера както никой друг“, заключи той.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *