Татяна Дончева: ГЕРБ изтърва държавата

София /КРОСС/ Цялата история около Филчев е заради Алексей Петров. Това е позицията на бившия депутат и лидер на Движение 21 Татяна Дончева в предаването „Денят започва“ на БНТ. Дончева напомни, че Алексей Петров беше девет месеца в ареста. „Ако Цветан Цветанов и Бойко Борисов са имали да изясняват каквото и да било, какво им пречеше в тези девет месеца те да насочат разследването и по тази следа?“, попита тя.
За скандала с бившия главен прокурор Никола Филчев като предполагаем участник в убийствата на прокурора Николай Колев и адвокат Надежда Георгиева Дончева заяви: „Ако ръководството на МВР през периода 2001 – 2005 година е знаело и е имало факти за участието на бившия главен прокурор в смъртта на Николай Колев и на ямболската адвокатка Надежда Георгиева, какво е направило, за да се осъществи наказателна отговорност? Вместо да се обявява каквото и да било, се рестартира делото за смъртта на Николай Колев или Надежда Георгиева, взема се мярка за неотклонение срещу бившия главен прокурор и се изваждат нещата такива, каквито би трябвало да са“.
„Николай Колев не беше херувим. И в някои интернет сайтове може да се намери от пряко засегнати от тогава лица случки и дела, в които става ясно, че това са хора, автори на незаконни арести срещу други лица, абсолютно репресивно настроени, че там законът и истината нямат никакво значение“, каза още лидерът на Движение 21.
„ГЕРБ изтърва държавата. Държи я с властови структури, но я е изтървал икономически и социално, тъй като то управлява на практика година и половина с пиар, с телевизии, с медии и разчита, че хората ще вярват не на това, което виждат и чуват, а на това, което им се внушава“, категорична е Татяна Дончева.
 

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *