Телерик с ново високо признание

Българският софтуерен разработчик Телерик, който вече е част от Progress, отново е включен в двата магически квадранта на Gartner – „Платформи за разработка на мобилни приложения“ и „Управление на уеб съдържание“, съобщиха от компанията.

През март тази година компанията бе позиционирана и в магическия квадрант за корпоративни платформи за приложения като услуги (aPaaS) – с Telerik Platform, която е част от платформата за приложения Progress Pacific.

За трета поредна година решения на Телерик са цитирани в престижните доклади на Gartner. През 2013 г. компанията за първи път беше включена в магическия квадрант за интегрирани пакети за тестване на софтуер и стана първата организация в Централна и Източна Европа с подобно отличие.

Според Gartner, пазарът на платформи за разработка на мобилни приложения продължава да се развива, като заменя ексклузивния си фокус върху технологиите с подход, синхронизиран с бизнеса, който предоставя цялостна поддръжка на пълния жизнен цикъл на разработка на приложения и предлага по-цялостни и скалируеми възможности.

Telerik Platform е междуплатформено решение за разработка на мобилни приложения, с което организациите могат да създават лесно уеб, хибридни или нейтив приложения. Платформата предоставя функционалности за управление на целия жизнен цикъл на разработката на приложения, вкл. опция за минимално писане на допълнителен код за бизнес потребителите, широка интеграционна поддръжка, анализ на поведението на потребителите и обратна връзка.

Що се отнася до управлението на уеб съдържание, според Gartner то остава динамичен и растящ пазар, задвижван от непрекъснато променящите се потребности на дигиталните експерти, от една страна, и непрестанното въвеждане на иновации в индустрията, от друга.

Платформата Telerik Sitefinity CMS помага за създаване, редактиране, преглеждане и публикуване на съдържание. В комбинация с Telerik Sitefinity Digital Experience Cloud, дигиталните маркетолози могат да допринасят за растежа на бизнеса, като оптимизират всяко свое действие спрямо поведението на клиента.

Над 11 хил. клиенти по света разчитат на Telerik Sitefinity. Решението позволява на клиентите си, сред които са едни от най-големите и добре познати компании със сложни и мулти-сайтови имплементации, да ангажират още по-успешно своите крайни потребители.

„Вярваме, че признанието в ИТ проучванията на световен лидер като Gartner и включването ни в три магически квадранта, които са изключително важни за дигиталния бизнес, е не само доказателство за досегашните ни постижения, но и потвърждение, че визията и мисията ни са в синхрон с нуждите на индустрията“, коментира Керън Теган Падир, президент „Разработка и пускане на приложения“ в Progress.

„Срещането на различните технологии в едно открива пред компаниите нови хоризонти, където се пресичат дигиталният и физическият свят по нови и вълнуващи начини. В тази нова дигитална реалност очакваме с нетърпение да водим нашите клиенти към нови успехи.“

Вече над 13 години Telerik подпомага общност от 1,7 милиона разработчици със своите решения и инструменти. Клиенти на компанията са 450 от 500-те компании в списъка „Fortune 500″. След придобиването си от Progress през декември 2014 г. Telerik разшири мобилните си предложения с достъп до нови канали, ресурси и продуктови интеграции, за да отговаря на последните мобилни предизвикателства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *