Термити изядоха повече от 200 000 долара в индийска банка

Инцидентът е станал в град Фатехпур в клона на банка State Bank of India. „Служителите на банката пазят новите банкноти в огнеупорна каса.
Парите са били сложени преди три-четири месеца и оттогава никой не го е отварял. Вероятно, тук е проникнала влага, иначе термитите не биха почнали да ядат хартията“, е казал Чандра. Утешително е, че не всички банкноти са изядени, някои са само наядени и биха могли да се заменят.
Термитите са една от трите големи групи насекоми, които заемат важно място във фауната на саваните; останалите две са мравките и скакалците. Присъствието им не остава незабелязано, тъй като повечето видове построяват понякога много големи възвишения. Обикновено наречени „бели мравки“, термитите имат характерен социален строй и разнообразие на външния си облик при един и същ вид. С изключение на възпроизводителките -те не притежават крила, окраската им е бяло-жълта и нямат фацетни очи. Те прекарват почти целия си живот в мрак, във вътрешността на подземни галерии, където температурата, степента на влажност и вентилацията се поддържат постоянни.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *