Технически анализ на валутите

автор:ИК Популярна каса

EUR/USD
През април европейската валута консолидира, развивайки ръст над линията на низходящия тренд не се отдаде. През изминалата седмица европейската валута отигра загубите, понесени по-рано през седмицата. На седмичния таймфрейм двойката не успя да развие ръст и да се задържи над линията на средносрочния низходящ тренд в района на 1.3660, което говори, че засега устойчив ръст няма да дойде. На дневната графика eвро/долар няколко пъти опита да развие ръст, но всеки път локалния максимум бе по-нисък от предходния, което носи риск от по-нататъшно понижение за еврото. Укрепване над 1.3340 ще сигнализира в полза на ръстта на европйеската валута. Спад под 1.3140 ще формира сигнали за понижение.

GBP/USD
След като март беше закрит практически без изменение, английската валута се възстанови през април. През изминалата седмица паунда продължи понижението, след като не успя да развие ръст над съпротивата 1.50. На седмичната графика паунда консолидира, неспособността на английската валута да се укрепи над 1.50 крие риск от по-нататъшно понижение. На дневната графика натиска върху двойката се запазва, сформирана е дивергенция Укрепване под 1.44160 ще сигнализира в полза понижение. Укрепване над 1.4820 може да провокира ръст.

USD/JPY
През април двойката не успя да развие ръст, риска от още една вълна понижение остава висок. През изминалата седмица долар/йена продължи рязкото спадане и закри седмицата в района на 97.00. На седмичния таймфрейм двойката закри седмицата с понижение, сформирайки „вечерна звезда дожи” и удържайки се под 100.00 (ЕМА60 на седмичния таймфрейм). Всичко това носи риск за начало на нова вълна разпродажби по двойката. На дневната графика е сформирана дивергенция, което също създава предпоставки за спад. Укрепване под подкрепата 96.70 ще сигнализира в полза на понижение. Връщане над нивото 98.60 може да провокира ръст.

USD/CHF
През март долар/франк консолидира, развитие на насочено движение няма. През изминалата седмица двойката рязко се понижи, препокривайки целия ръст от началото на месеца. На седмичната графика швейцарския франк се задържа над 1.1300, което запазва риска от възобновяване на ръстта в района на 1.20. На дневния таймфрейм засега не може да се говори за насочено движение по двойката, сформиран е връх с неуспешен опит за закриване под 1.17. Съществува риск от продължаване на ръстта на долара против франка, докато двойката се задържа над 1.1300-1.1350. Укрепване под 1.1300 ще сформира низходящи сигнали. Ръст над 1.1560 може да предизвика възстановяване към района на 1.2000.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *