Технически анализ на валутите

автор:ФК ИК Популярна каса АД

EUR/USD
Вчера евро/долар имаше възходящ импулс. На четиричасовата графика можем да видим, че мечата сила не успя да напраи пробив под подкрепата 1.3790 и трендлинията все още издържа. Краткосрочните сигнали са възходящи, но изглежда имаме силна съпротива има в района на 1.4100. Пробив над това равнище може да доведе до по-нататъшен бичи моментум към 1.4240. Обаче CCI току-що проби надолу 100 на часовата графика, предполагайки потенциален низходящ натиск с тестване на 1.4050-1.3980. Пробив под тази зона може да ни отведе в неясен търговски диапазон

GBP/USD
Паунд/долар също имаше възходящ моментум вчера. На четиричасовата графика се вижда, че трендлинията подкрепа и 1.5790 осигуриха силна зона на подкрепа от средносрочна перспектива. Второстепенния мечи канал беше нарушен нагорен, което предполага потенциални възходящи изгледи за тестване на 1.6660 (върха от 3 юни) в средносрочен период. Засега сигнали са бичи с тестване на 1.6435. CCI обаче премина линията 100 надолу на едночасовия таймфрейм, така че трябва да се внимава за възможен низходящ натиск с тестване на подкрепата 1.6230.

USD/JPY
Долар/йена направи низходящо движение във вторник. Двойката достигна дъно на 97.25 и затвори на 97.38. От по-голяма гледна точка на дневната графика може да се види, че двойката все още се търгува в сформирания триъгълник, индикирайки консолидационна фаза. Въпреки това сигналите са низходящи с тестване на 96.50. Непосредствена съпротива се вижда на 97.90. CCI е на път да пробие надолу 100 на дневната графика, което е сигнал за потенциален низходящ натиск.

USD/CHF
Долар/франк не успя да продължи възходящия си импулс. На четиричасовата графика виждаме, че цената направи фалшив пробив на трендлинията като съпротива, индикирайки провал на възходящия сценарий. Сигнали са низходящи в близка перспектива с цели в района на 1.0690. Въпреки това CCI премина нагоре -100 на часовия таймфрейм, така че трябва да се внимава за потенциален натиск нагоре с тестване на съпротивата 1.0810.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *